Fiatal polgármesterjelöltet állít az ellenzék Mezőtúron

Megosztás

Az elmúlt években sokat olvashattunk már a járási székhely városának szövevényes politikai helyzetéről és az egymással viaskodó képviselő-testületről. Júniusban önkormányzati választást tartunk, a helyi ellenzéki szervezet, a Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület (TEKE) pedig egészen hamar bejelentette fiatal polgármesterjelöltjét, Dr. Farkas Csongort.

„Miért ülünk itt ebben a stúdióban? Miért nem játszunk? Miért nem csajozunk? A szabadidőnket miért arra fordítjuk, hogy a politikába veszünk részt?” – teszi fel a kőkemény kérdéseket társának Dóczi Kristóf egyetemi hallgató a TEKE, egyébként rendkívül profi kampánynyitó és polgármesterjelölt bejelentő kisfilmjében.

A kisfilmben megjelennek az egyesület tagjai, önkormányzati képviselői, mind részletesen elmondják, hogy milyen indíttatás vezérelte őket, hogy helyi szinten, ráadásul a kormánykritikus oldalon kezdjenek el foglalkozni a közélettel.

Úgy gondolják, elengedhetetlen, hogy egy polgármestert érdekelje az emberek véleménye, közel megy hozzájuk, tenni akar a közösség érdekében, ez pedig véleményük Mezőtúron nem lehet más, mint Dr. Farkas Csongor 32 éves jogász, közgazdász. Jelenleg állattartással és gazdálkodással foglalkozik, Szegeden és Hódmezővásárhelyen is tanult. „Csongor az ideális jelölt, hogy polgármester legyen” – hangzik el a videóban.

A  TEKE 2019-ben alakult, megfogalmazásuk szerint azzal a céllal, hogy változást hozzanak el szeretett városuk életébe. Úgy gondolják, politikai ideológiák és irányzatok helyett a józan ész útját kell követni.

Tavaly nyáron időközi polgármesterválasztást tartottak a településen, mert az addigi városvezető Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő lett. A szavazáson a Fidesz-KDNP által támogatott Szűcs Dánielt választották meg.

A teljes videót ide kattinva tudja megtekinteni.

Kép: Dr. Farkas Csongor/Facebook

Kapcsolódó cikkek